0 Termék

MATRICÁK

Kosár

A bukósisak választás 3 legfontosabb szempontja

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

A bukósisak választás nem könnyű. Sok szempont van, amit figyelembe kell venni és amin komolyan el kell gondolkodni, mielőtt megozzuk a döntést. Ez a cikk azért született meg, hogy 3 fontos – talán a legfontosabb – szempontot megosszunk, ami a segítségedre lehet bukósisak választásnál. Kezdjünk is bele!

bukósisak választás

Az első fontos szempont bukósisak választáshoz

Nem is lehet kérdés a biztonságnak kell lennie az elsődleges szempontnak, mikor sisakot választunk.  Sajnos a legtöbb esetben igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve. Minél jobb anyaghasználatú egy bukósisak, minél inkább olyan anyagokból készül, ami kellő biztonság nyújt számunkra, annál drágább.

Erről korábban írtunk már a karbon bukósisakokról szóló cikkünkben is.

A balesetek során a fejet éri a legtöbb ütés. Így ne habozzunk, inkább gyűjtsünk még egy kicsit, de ne vásároljunk olcsó, kínai, “noname” bukósisakot. A minőségből ne adjunk alább, válasszunk ismert márkájú, tesztekkel bizonyítottan biztonságos sisakot!

 

A második fontos szempont bukósisak választáshoz

A kényelem! Akár rövidebb, akár hosszabb távon használod, nagyon fontos, hogy az adott sisak kényelmes legyen.

Sokan vásárolnak online webáruházakból sisakot. Ez akkor tanácsos, ha előtte a kiválasztott modellt fel tudjuk próbálni egy közeli motorosboltban (vagy versenyfelszereléseket áruló boltban).

Hiába ugyanis a mérettáblázat, sok esetben a megfelelő méret még nem garancia arra, hogy kényelmes viseletű lesz az adott sisak. A drágább, komolyabb modellekben van lehetőség a bélés állítására, de sok modellben ez adott, így nincs módosításra opció.

Szánjuk rá az időt és látogassunk el egy közelben lévő boltba, ahol az eladók is segítségünkre lehetnek a megfelelő modell kiválasztásában. 

Végül, de nem utolsó sorban, a harmadik szempont

A sisak kialakítása: nyitott, zárt, felnyitható, krossz, enduro, stb. Nyilvánvalóan sokszor ez a szempont eleve meghatározott – például krosszmotorhoz, krosszozáshoz adott a krossz sisak. Vagy, autó-motor versenyzéshez is többnyire előírás a zárt sisak.

De ha utcai motorozáshoz használjuk a sisakot, akkor a bukósisak választásnál lehetőségünk van például a nyitott és zárt sisak között gondolkodni, nézelődni.

Javaslatunk az, hogy elsődlegesen a zárt sisakok felé kacsintgassunk. A nyitott sisakokról írtunk korábban ebben a retro nyitott bukósisakokról szóló cikkünkben. Érdekes elolvasni – a statisztikák árulkodóak!

Esetlegesen még a felnyitható sisakok jelenthetnek jó megoldást – ha nagyon zavar bennünket a zárt sisak, még mindig jobb egy felnyitható sisak (de még egy nyitott is…) mintha semmi nem védené a fejünket. Hozzuk meg ezt az áldozatot magunk és környezetünk érdekében, védjük fejünket bukósisakkal!

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi médiában is!

Kapcsolódó írásaink