0 Termék

MATRICÁK

Kosár

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bukósisak méretet?

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

Új bukósisak vásárlásakor egy nagyon fontos pont, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelő bukósisak méretet. Ami nem kicsi, nem nagy, nem szorít, nem lötyög. Sokan elcsábulnak a látványos designok miatt, és inkább megvesznek egy félig-meddig jó, félig-meddig kényelmes bukósisakot, “mert olyan szép”. Ebben a cikkben adunk néhány jótanácsot, miként válasszuk ki a megfelelő bukósisak méretet!

bukósisak méret

A megfelelő bukósisak méret kiválasztása

Ugyan vannak az interneten különféle mérettáblázatok, hiba lenne csupán számok alapján meghozni a döntést. Persze, sokkal kényelmesebb az otthonunkbban megmérni fejünket, majd leadni a rendelést a választott webáruházban.

Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy – bár kényelmes – de mégsem ez a jó módszer. Miért? Egyszerűen azért, mert ahogy két egyazon méretűnek mondott cipő között is nagy lehet az eltérés, ez ugyaúgy igaz a sisakokra is.

Az egyiket Japánban gyártják, a másikat Olaszországban, a harmadikat Angliában. Nem is beszélve a kínai gyártmányokról. Bár a gyártók többsége biztosít bukósisak méret -táblázatot, erre sajnos nem nagyon lehet adni.

Arra megfelelő, hogy legalább fogalmunk legyen arról, hogy XS-es és XXL-es méret között nagyjából hol helyezkedünk el, mekkoram éretű bukósisak lesz nekünk az ideális.

 

A design ereje

Talán a legfontosabb tanács, hogy próbáljuk meg kizárni a designt. Ez elsőre furcsa kijelentésnek tűnhet egy olyan oldalon, ahol éppen a sisakdesignokon van a fő hangsúly, de mindjárt kiderül, miért igaz.

A design sok esetben elvonja a figyelmet a méretről. És nem csak hölgyeknél, hanem bizony az uraknál is könnyen megtörténhet az “elcsábulás”. Ma már annyi féle minta létezik, hogy gyakran a máret másodlagossá válik

Holott a méretnek sokkal fontosabbnak kell lennie. Talán kell egy kicsit várni a megfelelő méretre az adott grafikából, de inkább várjuk ki azt a pár napot, vagy válasszunk hasonló designt, de a nekünk megfelelő méretben.

Ne áldozzuk be a méretet a design érdekében! A designt a későbbiekben is lehet alakítani, ebben tudunk segíteni – a bukósisak méretét azonban nem tudjuk változtatni.

Próba, próba, próba – a jó bukósisak méret megválasztásának titka

Ha lehetőségünk van rá, akkor mindenképpen javasolt, hogy látogassunk el egy közeli motoros boltba. Vagy kettőbe, vagy háromba. Semmi nem tudja helyettesíteni a próbát!

Egyrészt a boltban lévő szakemberek nem egy bukósisakot adtak már el, tanácsaikkal tudnak segíteni Neked a megfelelő méret kiválasztásában. Gyakorlatilag ők már ránézésre meg tudják állapítani, ahogy felveszed a sisakot, hogy megfelelő lesz-e.

Illetve, léteznek gyakorlatok, amelyek árulkodnak a Neked megfelelő bukósisak méretről. Például, ha a sisak felvételét követően összekulcsolod a kezed és hátul a tarkódnál nyomást fejtesz ki a sisakra, sok minden kiderül. Ha valaki be tud nyúlni a homlokod és a sisak közötti résbe, akkor gyanús, hogy túl nagy sisak van a fejeden.

Az ilyen és ehhez hasonló trükköket azonban csak személyesen teheted meg, online webshopból rendelve erre sajnos nincs lehetőség. Ha teheted, tehát mindenképp javasolt felpróbálni a kiszemelt sisakot.

 

Szánj időt a megfelelő méretű bukósisak megtalálására!

Ez nem valami olyasmi, amit 10 perc alatt le tudsz tudni. Ha rövid az időd, akkor inkább válassz egy másik alkalmat arra, hogy kiválaszd a sisakod.

Eleve azért is fontos, hogy rászánd az időt, mert a választott sisaknak legalább 5-10 percig a fejeden kellene lennie.

Akár egy cipőnél, ott sem azonnal jön ki a “bibi”, hanem miután megtettél benne pár lépést. A bukósisaknál sincs ez másként: ahogy viseled a sisakot pár percig, bemelegszik a bélés és idomul a fejformádra.

Sokan kérnek mindjárt nagyobb méretű sisakot, mert itt szorít, ott nyom. Az persze nem jó, ha a sisak nyom valahol, de várd ki azt az 5-10 percet,nézz szét addig a boltban. Ha ennyi idő elteltével is szorítást érzel, akkor valószínűleg nagyobb bukósisak méretre van szükséged az adott modellből.

Azt mindig kalkuláld bele, hogy idővel a bélés, ahogy elhasználódik, tágulni, engedni fog. Egy lötyögő sisaknál pedig nincs rosszabb és idegesítőbb. Egyrészt zavarja a kilátást, másrészt mindennel fogsz foglalkozni, csak a közelekdéssel nem – aminek beláthatatlan következményei lehetnek.

Nincs más hátra, keress egy alkalmas időpontot, látogass el egy motoros üzletbe, és szemelj ki néhány modellt, amely elvárásaidnak megfelel. És próbálj, próbálj, próbálj!!