0 Termék

MATRICÁK

Kosár

Retro bukósisak: lehetőségek kontra veszélyek

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

Egyre menőbbek a retro bukósisakok. Mind formájukban, mind pedig a designt tekintve. Ezek a sisakok azonban többnyire nyitottak, ami nem biztos, hogy biztonság szempontjából a legjobb megoldás. A nyitott sisakok népszerűségének több oka is van, egyrészt ezeket vizsgáljuk most meg a cikkben. Másrészt megmutatjuk, hogyan lehet zárt sisakból is egy menő, retro bukósisakod – hogyha mégiscsak a biztonság mellett tenndé le a voksod, akkor se kelljen lemondanod az elképzelésekről, álmokról.

retró bukósisakok

Nyitott bukósisakok: előnyök kontra veszélyek

A bukósisakok fajtáját tekintve talán a leglátványosabb szempont, ami alapján kategorizálni a lehet a sisak nyitott vagy zárt volta. Mind a két típusnak számos előnye és hátránya is van. Mégis, talán van egy, ami alapján a mérleg nyelve sokakban a zárt sisakok felé billen.

A nyitott bukósisakok egyik legnagyobb előnye az, hogy kényelmesek. Sokan ugyanis kényelmetlenül érzik, hogy az állukon is “van valami”. Hallottunk már olyanokat, akiknek bezártságérzete van egy zárt sisakban. Ha ez az alapfelállás, akkor nyilvánvalóan jobb egy nyitott sisak, mintha az illető egyáltalán nem viselne sisakot. Ez már átvezet minket a biztonság kérdéskörére.

Egy külföldi szakportál készített egy különleges ábrát. A közúti motoros baleseti statisztikák alapos tanulmányozása után egy bukósisakon szemléltetve tették közzé, a fejen mely részt éri a legtöbb ütés, baleset. A kép a százalékos adatokkal a következőképpen fest:

 

A kép talán magyarázatot sem igényel… Az áll 19,5%-al vezet, ami annyit tesz, hogy egy közúti motoros baleset során az állat éri a legtöbb ütés!

Miről is ejtettünk szót az imént? Pontosan arról, hogy a nyitott bukósisak nem védi az állat. Hamar összeáll a kép tehát, hogy ezek a sisakok nem nyújtanak megfelelő biztonságot.

Zárójeles megjegyzés: sokan arra hivatkoznak, hogy “de én csak a szomszédba ugrottam át robogóval, arra elég egy nyitott sisak is”. Nos, sajnos ez sem megfelelő gondolkodásmód. Kiderül ugyanis – ismét a statisztikákat segítségül hívva – hogy (idézzük) “A legtöbb motoros baleset rövid utazás során következik be. Ilyen lehet a vásárlás, ügyintézés, barátokkal való találkozás, vagy közös program. A baj általában az elindulás után rövid időn belül megtörténik.”

 

Retro bukósisakok – nyitott és zárt opciók

Ha szívünk vágya egy retro bukósisak, akkor sem kell lemondanunk a biztonságos közlekedésről. Ha eredetileg nyitott sisakban gondolkoztunk, akkor az előző két bekezdés talán már elindított bennünk valamit.

Ha mindenképp a nyitott sisak mellett döntünk, akkor sajnos be kell kelkulálnunk és el kell fogadnunk, hogy egyértelműen nagyobb veszélynek vagyunk kitéve egy esetleges sérülést tekintve.

Ha azonban nem ragaszkodunk a “nyitottsághoz”, akkor sem kell lemondanunk a retro stílusról. Erről lesz szó a következőkben, adunk néhány tippet – hogy akár fillérekből hogyan varázsolj retro sisakot magadnak!

 

Retro bukósisak design

Sokak szemében a retro jelző egyenlő a nyitott sisakkal. Ez részben igaz csak, hiszen a retro kifejezés nem csak a formára, de a designra is vonatkozhat!

Akár nyitott, akár zárt sisak mellett dönts, a design-al könnyedén “retrosítható” bármilyen sisak. Ez mindenképpen jó hír, hiszen így megteremthető a retro stílus, de ugyanakkor a biztonságról sem kell lemondani.

Ha design szempontból szeretnénk “retrosítani” a sisakunkat, akkor erre bizony bőven létezik megoldás.

Egyrészt, a legtartósabb opció az egyedi festés. Csíkok, vonalak, nagy méretű számok, rajtszámok, idézetek, esetleg egy retro stípusu betűtípussal írt becenév. Ezek mind-mind olyan megoldások, amik bukósisak festéssel megvalósíthatók, és ebben minden további nélkül tudunk Neked segíteni.

Ha ez a vonal érdekel, akkor bátran böngészd át festésről szóló oldalunkat – katt az alábbi gombra a részletekért.

Ha pedig nem vágysz komplett designra, akkor a megoldást számodra a bukósisak matricák jelenthetik. Az oldalon számos sablon sisakmatricát találsz, amit bármikor megrendelhetsz.

De fényvisszaverő matricákat is kínálunk számodra – ezekkel tovább javítható a biztonság (válassz akár nyitott, akár zárt sisakot, mindenképp ajánlott valamilyen fényvisszaverő matrica használata!)

És ha ez még nem lenne elég, akkor egyedi matricát is tudunk készíteni számodra. Nagyon komplex és nagy méretű mintákra ne gondolj, de apróbb ábrák szóba jöhetnek.

Ha érdekel a matricázás, katt: 

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi médiában is!

Kapcsolódó írásaink