0 Termék

MATRICÁK

Kosár

Női bukósisak: van különbség a férfi modellekhez képest?

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

Nem az első hölgy kopogtat nálunk azzal a kérdéssel, hogy milyen női bukósisak van, amit ajánlanánk neki. Hiszen szinte már mindenből van férfi és női modell, miért pont a bukósisakoknál ne lenne megkülönböztetve a két nem? Lássuk, hogy érdemes-e kifejezetten női bukósisak után nézelődni, vagy megteszi a “férfi bukósisak” és ez is csak a szokásos marketing keltette igény.

női bukósisakok

Férfi és női bukósisakok

Első gondolatunk az lehet, hogy a hölgyek eltérő (kisebb, vékonyabb) fejformája indokot adhat arra, hogy a gyártók kifejezetten nők számára is gyártsanak bukósisakokat. Legyen az utcai, cross, enduro vagy versenyzésre szánt női sisak, ebből a szempontból a típus nem lényeges.

Az elképzelés alapvetően nem rossz. A két nem között valóban van eltérés a fejformát illetően a csontozat más felépítésének köszönhetően. Az igazság azonban az, hogy ez az eltérés nem olyan jelentős, hogy emiatt létjogosultsága lehetne a női bukósisakok gyártásának, értékesítésének. A legtöbb gyártó nem is fókuszál külön a hölgyekre a sisakok tekintetében.

Legalábbis, ami a sisak kivitelezését, anyaghasználatát, kialakítását illeti. Ha női sisakokról beszélünk, sokkal inkább a külső megjelenés teszi “nőivé” a fejfedőt.

 

Rózsaszín sisak = női sisak?

Végeztünk egy rövidebb kutatást angol és magyar nyelven is: megnéztük, hogy mit hoz fel a legismertebb kereső a „női sisak” kifejezésre. Az eredmények zöme rózsaszín bukósisak volt…. Meglepő?

Mikor alaposabban szemügyre vettük a találati listán szereplő sisakok részletes leírását, akkor érdekes módon 99%-ban még csak említést sem találtunk a sisak „női mivoltára” vonatkozóan. Se kialakításban, se anyaghasználatban, se méretben nem találtunk eltérést.

A női megnevezés elsősorban a színnek (többnyire rózsaszín) szólt, mintsem a sisak összetételének, kialakításának. Ez sok hölgy vásárló számára biztosan imponáló, de alapjában véve nem indokolja a „női” megnevezést – és eseténként a drágább árcédulát.

Akinek a csajosabb design a fontos

Ha csupán a szín miatt döntenénk a női sisak mellett, akkor emiatt ne korlátozzuk magunkat nőinek mondott választékra! Válasszunk bátran “férfi sisakot” (vagyis csak szimplán egy kényelmes és biztonságos modellt).

A dekorálásra számos lehetőségünk van: választhatunk egyedi bukósisak festést vagy akár apróbb mintákra tökéletes megoldást nyújthatnak a nőies bukósisak matricák is. Választhatunk például virágos matricát, pillangós matricát akár rózsaszín színekben is.

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi médiában is!

Kapcsolódó írásaink