0 Termék

MATRICÁK

Kosár

Női cross bukósisakok: van különbség a férfi modellekhez képest?

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

Nem az első hölggyel találkoztunk, aki női cross bukósisakot keresett. Hiszen szinte már mindenből van férfi és női modell, miért pont a bukósisakoknál ne lenne megkülönböztetve a két nem? Lássuk, hogy érdemes-e kifejezetten női cross bukósisakot keresni a boltok polcain, vagy ez is csak a szokásos marketing keltette irányvonal.

női cross bukósisakok

Férfi és női cross bukósisakok

Első gondolatunk az lehet, hogy a hölgyek eltérő (kisebb, vékonyabb) fejformája indokot adhat arra, hogy a gyártók kifejezetten nők számára is gyártsanak bukósisakokat. Nem is csak cross, de bármilyen más utcai vagy verseny sisakokat.

Az elképzelés alapvetően nem rossz kiindulási alap. A két nem között valóban van eltérés a fejformát illetően a csontozat más felépítésének köszönhetően. Az igazság azonban az, hogy ez az eltérés nem olyan jelentős, hogy emiatt létjogosultsága lehetne a női cross bukósisakoknak.

Rózsaszín cross sisakok = női cross sisakok?

Végeztünk egy rövidebb kutatást angol és magyar nyelven is: megnéztük, hogy mit hoz fel a legismertebb kereső a „női cross sisakok” kifejezésre. Az eredmények zöme rózsaszín bukósisak volt.

Mikor alaposabban szemügyre vettük a találati listán szereplő sisakok részletes leírását, akkor érdekes módon 99%-ban még csak említést sem találtunk a sisak „női mivoltára” vonatkozóan.

A női megnevezés elsősorban a színnek (többnyire rózsaszín) szólt, mintsem magának a sisak kialakításának. Ez sok hölgy vásárlók számára biztosan imponáló, de alapjában véve nem indokolja a „női” megnevezést – és eseténként a drágább árcédulát.

Akinek a csajosabb design a fontos

Ha csupán a szín miatt döntenénk a női jelző mellett, akkor emiatt ne korlátozzuk magunkat nőinek mondott választékra! Válasszunk bátran férfi sisakot (vagyis csak szimplán egy kényelmes és biztonságos modellt).

A dekorálásra számos lehetőségünk van: választhatunk egyedi bukósisak festést vagy akár apróbb mintákra tökéletes megoldást nyújthatnak a nőies bukósisak matricák is. Választhatunk például virágos matricát, pillangós matricát akár rózsaszín színekben is.

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi médiában is!

Kapcsolódó írásaink