0 Termék

MATRICÁK

Kosár

Legjobb bukósisak: van ilyen?

Szerző: | Motoros sisak dekoráció | 0 hozzászólás

Melyik a legjobb bukósisak, melyiket válasszam? Egyedi sisakdekorálás (legyen az festés vagy matricázás) előtt sokszor megkapjuk ezt a kérdést. A válasz nem egyértelmű, hiszen gyakorlatilag kijelenthető, hogy nincs olyan, hogy “legjobb bukósisak”. Vannak jó sisakok, többféle kategóriában, többféle felhasználásra.

legjobb bukósisak

Olyan, hogy legjobb bukósisak nagy általánosságban, nem létezik

A legjobb bukósisak mindig az, amelyik: kellőképpen biztonságos, nem nyom, nem kicsi, nem nagy, nem olcsó hamisítvány, nem noname, nincs leharcolva és megfelel annak a célnak, amire használni szeretnénk.

Nem is lehet kérdés a biztonságnak kell lennie az elsődleges szempontnak, mikor sisakot választunk. Sok csábító ajánlat ér minket: egyre több a Kínából származó, olcsó, noname bukósisak. Hiszen ezek csak 10-20-30 ezer forintosak, és látszólag ugyan olyanok, mint a 100-200-300 ezres társaik.

Mindegyiket a fejünkre kell húzni, mindegyiknek bukósisak-formája van, miért adnánk többet “ugyanazért”? A látszat bizony csal – nagyon alaposan nézzünk utána, hogy milyen gyártási technológiával és milyen alapanyagokból készült az adott sisak. Bár külsőre hasonlíthat egy olcsó import és egy márkás sisak, ég és föld a tudásbeli különbség – ami adott esetben az életünket jelentheti.

Érdemes a SHARP-teszteket böngészni, ez az egyik legjobb módszer arra, hogy az elérhető sisakok közül megtalálhassuk azokat, amelyeket jó szívvel viselhetünk, hiszen biztonsági szempontból megfelelő védelmet nyújtanak.

Aztán ott van a kényelem: valakit nyom a zárt sisak, másoknak hiányérzetük van egy nyitott sisakban. Van, akinek nehéz egy adott sisak, másoknak fontosabb a bélés puhasága és az adott plexi kialakítása.

Folytatva a sort, nem ugyanaz a legjobb sisak egy krosszmotorosnak, mint ami egy robogósnak vagy egy autóversenyzőnek. Magyarán: mindenkinek más a legjobb bukósisak fogalma!

 

Támpontok a legjobb bukósisak megtalálásához

Hogy megtaláljuk a számunkra legjobb bukósisakot, ahhoz körbe kell néznünk a piacon. De ami talán ennél is fontosabb: tisztában kell lennünk azzal, milyen igényeink vannak.

Mire szeretnénk használni? Zártat vagy nyitottat, esetleg felnyithatót keresünk? Mosható legyen a sisak bélése? Milyen súlyt bír el a nyakunk, ami még kényelmes? Hát a plexi, legyen benne napellenző? És a többi, és a többi.

Ezeket a kérdéseket tisztázzuk le magunkban, majd listázzuk ki a lehetésges sisakokat – és lehetőség szerint próbáljuk fel őket egy autós-motoros boltban. A viselet nagyon fontos, és lehet, hogy két kiválasztott modell között éppen a viselet lesz az, ami kapcsán az egyik modell “a legjobb bukósisak” jelzőt érdemli majd ki tőlünk.

Ha mindent megtettünk, akkro egészen biztosak lehetünk benne, hogy a magunk számára a legjobb bukósisakot találtuk meg – ami lehet, hogy mások számára csak a második, harmadik vagy sokadik lenne a sorban.

 

Hasonló tartalmakért kövess minket a közösségi médiában is!

Kapcsolódó írásaink